itulau_fanua
Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

Phosphoric Acid: Meatotino, Fa'aoga, ma le Saogalemu

 

Phosphoric acidose mineral acid e iai le fua fa'a kemikolo H3PO4. O se vai manino, e leai se lanu e leai se manogi ma e sili ona solu ile vai. O lenei acid e maua mai le mineral phosphorus, ma e masani ona faʻaaogaina i le tele o pisinisi ma tagata faʻatau.

O se tasi o faʻaoga muamua o le phosphoric acid o le gaosiga o fetilaisa. O se vaega autu i le gaosiga o phosphate fertilizers, lea e taua mo le faʻaleleia o le ola maloloina o laau toto ma faʻateleina fua o fua. E le gata i lea, o le phosphoric acid o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai ma meainu e fai ma faʻaopoopoga e faʻasaʻo ma tofo ai oloa eseese, e pei o meainu suamalie ma siamu.

I le faʻaopoopoga i lona faʻaogaina o meaʻai ma meaʻai, o loʻo faʻaaogaina foʻi le phosphoric acid i le gaosiga o vailaʻau, togafitiga uʻamea, ma vailaʻau vai. E fa'atauaina mo lona gafatia e aveese ai le ele ma le fua mai luga o u'amea, ma avea ai ma vaega taua i mea fa'amama fale gaosi oloa.

E ui o le phosphoric acid o loʻo i ai le tele o mea tau pisinisi, e taua le taulimaina ma le faʻaeteete ona o lona natura pala. O le fa'afeso'ota'i sa'o ma le pa'u po'o mata e mafai ona ita ma mu, o le mea lea e tatau ai ona faia ni puipuiga lelei, e pei o le ofuina o lavalava puipui ma mata, pe a galue i lenei acid.

E le gata i lea, o le lafoaia o le phosphoric acid e tatau ona pulea lelei e puipuia ai le faaleagaina o le siosiomaga. O le fa'aluina ma le fa'apa'u'ese o auala masani ia mo le lafoa'iina ma le saogalemu o otaota o le phosphoric acid.

I le faaiuga, o le phosphoric acid o se vailaʻau vailaʻau faʻapitoa ma le tele o faʻaoga i faʻatoʻaga, gaosiga o meaʻai, ma gaioiga faʻapisinisi. O ona meatotino ua avea ai ma vaega taua i oloa eseese o loʻo faʻaaogaina i le olaga i aso faisoo. Ae ui i lea, e taua tele le taulimaina ma le lafoai o le phosphoric acid i se tulaga saogalemu ma le siosiomaga e faʻaitiitia ai lamatiaga ma lamatiaga.

Phosphoric Acid


Taimi meli: Iul-18-2024